Bułki twarogowe z miętą

0 (0 ocen)

Pieczywo o strukturze razowca. Takie bułki z pewnością zupełnie odmienią śniadanie.

Składniki:

  • Składniki na 25 sztuk

    Ciasto:
    około 4 szklanki mąki pszennej + do oprószenia dłoni
    500 g twarogu półtłustego
    5 jajek
    1/2 szklanki oleju
    1/2 szklanki mleka
    1 pęczek mięty
    3 ząbki czosnku
    2 łyżeczki soli
    1 łyżeczka cukru
    1/2 łyżeczki mielonego ziela angielskiego
    pieprz biały mielony (ilość wg uznania)
    2 łyżeczki proszku do pieczenia
    1 łyżeczka sody

    Do posmarowania:
    1 małe jajko
    1 łyżeczka śmietany 12%
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Bułki twarogowe z miętą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Bułki twarogowe z miętą 1. W misce utrzeć twaróg z jajkami, dodać olej i mleko i ponownie utrzeć. Miętę i czosnek posiekać - dołożyć do miski. Dodać przyprawy, proszek do pieczenia i sodę. Całość wymieszać. Na końcu dodać mąkę i wyrobić ciasto.
  • Bułki twarogowe z miętą 2. Formę (38 x 29) wyścielić papierem do pieczenia. Przygotowane ciasto podzielić na 25 części. Omączonymi dłońmi z każdego kawałka toczyć wałek, a następnie zawinąć go w ślimaczka, podwijając jeden koniec pod spód.
  • Bułki twarogowe z miętą 3. Tak przygotowane bułlki ułożyć na papierze. Wierzch każdej posmarować jajkiem zmieszanym ze śmietaną.
  • Bułki twarogowe z miętą 4. Piec około 20 min (200 st. C).
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Śniadanie Kolacja

Podobne przepisy

To może cię zainteresować