Bułki zapiekane z pieczarkami

5 (163 ocen)

ciekawa propozycja na szybka kolację

Składniki:

  • 6 bułek (u mnie ciabatty)
    15 dag żółtego sera
    0,5 kilograma pieczarek
    1 cebula
    50 gram masła
    sól do smaku
    pieprz do smaku
Wystaw ocenę:

5 (163 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Bułki zapiekane z pieczarkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pieczarki opłukać i pokroić na plasterki. Cebulę obrać i pokroić w kostkę. Ser zetrzeć na tarce. W garnku rozgrzać masło i usmażyć na nim pieczarki z cebulą doprawiając solą i pieprzem. Wymieszać. Bułki naciąć z jednej strony tworząc kieszonkę. Tak przygotowane bułki nadziać usmażonymi pieczarkami. Na wierzchu posypać startym żółtym serem. Bułki ułożyć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Piec w nagrzanym piekarniku 8 minut w 160 st C. Podawać bezpośrednio po przygotowaniu, najlepiej polane ketchupem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować