Bułki nadziane kiełbasą i kaparami na ostro

0 (0 ocen)

  • 30 min

Idealne na kolację czy śniadanie. W towarzystwie sałatki z powodzeniem mogą zastąpić drugie danie. Polecam.

  • 30 min

Składniki:

  • Składniki (na 6 bułek)
    6 bułek
    Ok. 50-60 dag kiełbasy drobiowej
    2-3 łyżki kapar
    Kilka plasterków żółtego sera
    Garść posiekanej natki pietruszki
    Sól, pieprz
    Ząbek czosnku
    Papryczka chilii lub sos chilli
    Olej
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Bułki Faszerowane Przystawki Ser

Bułki nadziane kiełbasą i kaparami na ostro - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kiełbasę pokroić i podsmażyć na oleju. Doprawić solą i pieprzem oraz dodać drobno posiekaną papryczkę chilli bez pestek (lub sos chili). Dodać posiekany czosnek, kapary i natkę pietruszki. Chwile smażyć.
  • Bułki nadziane kiełbasą i kaparami na ostro 2. Ściąć wierzch bułeczek. Usmażoną kiełbasę przełożyć do miski. Na patelni (nieumytej) przypiec bułeczki, wchłoną smak kiełbasy. W bułeczkach zrobić łyżką kieszonki. Do środka wsadzić kiełbasę, na nią plasterki żółtego sera.
  • Bułki nadziane kiełbasą i kaparami na ostro 3. Na patelni przypiec większą część bułki, jak wierzch.
  • Bułki nadziane kiełbasą i kaparami na ostro 4. Bułeczki zapiekać w temperaturze 200 stopni (z termoobiegiem) przez około 5 minut - aż ser się całkiem rozpuści. Po wyjęciu z piekarnika przykryć górną częścią bułeczki.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Chili Kapary Kiełbasa Sery

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować