Buraczki z ziołami

2 (1 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Zdrowe i aromatyczne, są świetnym dodatkiem do obiadu. Zachwyca się nimi cała rodzina.

Składniki:

  • ● 1/2 kg buraków
    ● cebula
    ● 1/2 pęczka natki pietruszki
    ● 1-2 ząbki czosnku
    ● 2 łyżki oliwy
    ● 3 łyżki soku z cytryny
    ● łyżeczka ziół (bazylia, tymianek, cząber)
    ● 1/2 łyżeczki łagodnej musztardy
    ● pieprz
    ● sól
Wystaw ocenę:

2 (1 ocen)

Zobacz również:

Sałatki

Buraczki z ziołami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Sok z cytryny ubijamy
    z oliwą, musztardą, pieprzem,
    czosnkiem z solą i posiekanymi
    ziołami. Wstawiamy do
    lodówki na 2 godziny.
  • 2. Ugotowane buraki obieramy,
    kroimy lub ścieramy na
    tarce z dużymi oczkami.
  • 3. Cebulę drobno siekamy,
    solimy. Mieszamy z burakami
    i sosem ziołowym (należy go
    roztrzepać). Posypujemy pieprzem
    i mieszamy. Chłodzimy
    2-3 godz. Przed podaniem
    posypujemy natką.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Buraki

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PP_04-2008

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować