Buraczki na zimę

4.89 (164 ocen)

  • 1 godz. 20 min
  • Dla 5 osób

Moja rodzinka uwielbia te buraczki.

  • 1 godz. 20 min
  • Dla 5 osób

Składniki:

  • - 1 kg buraczków
    - 8 łyżek cukru
    - 6 łyżek octu 10 %
    - 1 łyżka soli
Wystaw ocenę:

4.89 (164 ocen)

Zobacz również:

Przetwory Buraczki

Buraczki na zimę - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Buraczki myjemy, wkładamy do garnka, zalewamy wodą i gotujemy do miękkości. Po wystudzeniu obieramy i ścieramy na tarce o najmniejszych oczkach. Dodajemy cukier, ocet, sól i mieszamy. Przekładamy do słoików, zakręcamy nakrętki i pasteryzujemy 20 minut.

Porady

Buraczki zawsze możemy doprawić po swojemu. Użyłam podłużnej odmiany buraków, bo podobno są najlepsze na przetwory.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Buraki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować