Buraczkowa z czerwoną fasolą

4.47 (192 ocen)

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Doskonale rozgrzewa i syci każdego.

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:


  • - wołowina szponder (wywar mięsny wołowy): 0.5 kilograma
    - włoszczyzna: 1 pęczek
    - ziemniaki: 0.5 kilograma
    - buraki czerwone: 0.5 kilograma
    - śmietana kwaśna 18%: 0.5 szklanki
    - czosnek: 1 ząbek
    - ziele angielskie,liście laurowe: 2 sztuki
    - ocet: 1 łyżka
    - Vegeta,sół,pieprz: 1 szczypta
    - fasola czerwona (Fasola czerwona konserwowa w puszce): 1 puszka
Wystaw ocenę:

4.47 (192 ocen)

Zobacz również:

Zupy

Buraczkowa z czerwoną fasolą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ugotować wywar z wołowy z przyprawami.
    Dodać umyte pokrojone warzywa.
  • 2. Buraki zetrzeć na tarce o grubych oczkach zakwasić 1 łyżk a octu i dodać do wywaru.
  • 3. Ziemniaki pokroić w kostkę dołożyc do garnka doprawić sola,vegetą i pieprzem do smaku.
  • 4. Fasolę wyjąc z puszki, wypłukać dodać do zupy i zabielić wszystko śmietaną.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Buraki Fasola czerwona

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska

Podobne przepisy

To może cię zainteresować