Buraki faszerowane pastą z fasoli

0 (0 ocen)

  • 15 min

Jest to danie, które możemy przygotować także w postaci sałatki.

  • 15 min

Składniki:

  • Składniki na 2 porcje:
    2 buraki - duże
    puszka fasoli białej
    3 ogórki konserwowe
    mała cebula czerwona
    majonez
    sól i pieprz.

Buraki faszerowane pastą z fasoli - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Buraki gotujemy, obieramy ze skóry i wydrążamy środek. Fasolę miksujemy w blenderze z dodatkiem około 3 łyżek majonezu, dodajemy sól i pieprz.
  • 2. Do gotowej pasty dodajemy ogórki konserwowe pokrojone w kostkę oraz cebulę także pokrojoną w kostkę.
  • Faszerowane buraki 3. Doprawiamy wg uznania. Pastę z ogórkami dajemy do środka buraczków i gotowe!

Porady

Z tych samych składników można zrobić sałatkę. Buraki można faszerować także humusem czyli ciecierzycą.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy