Buraki z papryką

5 (183 ocen)

Buraczki na zimę

Składniki:

  • Buraki czerwone -5 kg
    Papryka -1,5 kg
    Cebula -750 g
    Ocet -0,5 szkl
    Cukier -0,5 szkl
    Olej -0,5 szkl
    Sól
Wystaw ocenę:

5 (183 ocen)

Zobacz również:

Przetwory

Buraki z papryką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Buraki umyć, ugotować, obrać i zetrzeć na tarce o grubych otworach
  • 2. Paprykę umyć, osączyć, wydrążyć środek i pokroić w kostkę.
  • 3. Cebulę obrać i też pokroić w kostkę.
  • 4. Do buraków dodać, cukier, olej, ocet, sól, paprykę i cebulę.

    Wszystko dokładnie wymieszać i odstawić na 3 godziny.
  • 5. Później przekładamy buraki do garnka i na wolnym ogniu gotujemy, ciągle mieszając do zagotowania.
  • Buraki z papryką 6. Gorące buraki wkładamy do wyparzonych słoików i odwracamy słoiki do góry nogami, nie pasteryzujemy.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować