Buraczki mix w słoiku

4.45 (194 ocen)

  • 1 godz. 30 min
  • Dla 4 osób

Buraczki które uwielbiam w sezonie zimowym. Ich zaletą jest to, że można je robić przez całą zimę i jesień. Moc witamin zamknięta w słoiku. Szybki obiad w 30 minut z buraczkami ze słoika polecam. Zajadam się nimi także na chleb z wędliną. To takie moje przyzwyczajenie z dzieciństwa.

  • 1 godz. 30 min
  • Dla 4 osób

Składniki:

  • 5 kg buraków
    1 kg kiszonych ogórków
    1 kg jabłek
    60 dkg cebuli białej
    sól, pieprz do smaku
    1 łyżka cukru
    3 łyżki oleju rzepakowego
    2 łyżki octu winnego
Wystaw ocenę:

4.45 (194 ocen)

Zobacz również:

Sałatki Przetwory

Buraczki mix w słoiku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • buraki ugotowane 1. Buraki myję porządnie, przekładam do dużego garnka, zalewam wodą i gotuje do miękkości około godzinę. Po ugotowaniu, czekam aż przestygną i obieram. Następnie ścieram na tarce jarzynowej.
  • ogórki starte 2. Ogórki ścieram.
  • cebula obrana 3. Cebule i jabłka obieram i także ścieram na tarce. Warzywa przekładam do dużej miski, doprawiam sola, pieprzem, cukrem, octem winnym i mieszam. Napełniam wyparzone słoiki i zakręcam. Słoiki gotuję 30 minut. Po zagotowaniu wyjmuję z garnka i odstawiam do góry dnem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Buraki Cebula Sałata Ogórek

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować