Burgery z indyka

0 (0 ocen)

  • 45 min
  • Dla 4 osób

Przepyszne burgery z mielonego mięsa indyczego.

  • 45 min
  • Dla 4 osób

Składniki:

  • 60 dkg mięsa z udźca indyczego
    1 spora cebula
    1 łyżeczka słodkiej papryki
    1/2 łyżeczki chilli
    sos sojowy
    woda
    sól
    odrobina oleju do smażenia
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Burgery

Burgery z indyka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso zmiel w maszynce na dużych oczkach.
    Cebulę obierz, pokrój w bardzo drobną kostkę, oprósz solą i lekko zgnieć ręką.
  • 2. Mięso wymieszaj z cebulą oraz obiema paprykami.
    Dokładnie wyrabiaj dodając po trochę wody i sosu sojowego. Sosu musisz dodać do smaku. Wody, tyle ile wchłonie mięso. Powinno była gładkie, dające się łatwo formować. U mnie było to ponad pół szklanki.
  • 3. Uformuj płaskie kotlety. Smaż na patelni grillowej z obu stron.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Indyk

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Grill Smażenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować