Burgery z jajkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1. Bułki podsmaż na suchej patelni. Cebulę, cebulkę zieloną i chilli pokrój drobno. Czosnek przeciśnij przez praskę. Wszystko wrzuć do miski. Dodaj mięso i wsyp pieprz, sól, skórkę z cytryny i jajko. Połącz dokładnie składniki. Uformuj burgery. Małą szklanką wytnij kółko w środku. Smaż na rozgrzanej patelni 2-3 minuty, przewróć na drugą stronę i wbij jajko. Smaż 2-3 minuty i ponownie przewróć burgera na 1 minutę (żeby białko dokładnie się ścięło) oraz połóż ser. Przekrój bułki na pół. Ułóż liść sałaty, mięso z serem, polej ketchupem i połóż plasterek pomidora i ogórka. Całość przykryj górą bułki.
Komentarze