• 60 min

Danie polecane dla miłośników placków tortilla- wraps

  • 60 min

Składniki:


  • placki tortilla, 8 sztuk
    mięso mielone (dowolne), 1 kg
    sos meksykański, 2 słoiki po 350 g (najlepiej firmy Łowicz)
    czerwona fasola w puszce, 1 puszka 400 g
    sól, przyprawa do mięsa mielonego,pieprz papryka, do smaku
    stary żółty ser (najlepiej gouda), 10-15 dag
    olej, do przysmażenia mięsa
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Burrito - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • image-1soidbi 1. Usmażyć mięso mielone na oleju, dodać przyprawy
  • image-1hbjuyu 2. czerwoną fasolę odsączyć na sicie, dodać do mięsa, dodać jeden słoiczek sosu meksykańskiego i razem podsmażyć a następnie wystudzić
  • 3. nałożyć wystudzony farsz na placki tortilla i zwinąć w zgrabne rulony
  • 4. nalać odrobinę oleju i rozsmarować w okrągłej formie (przeznaczonej do kuchenki mikrofalowej)
  • 5. ułożyć zwinięte rulony, polać sosem meksykańskim z drugiego słoika i posypać startym żółtym serem wstawić do mikrofalówki
  • 6. ustawić w kuchence mikrofalowej program grill na 10 -15 minut , można też włożyć rulony do naczynia żaroodpornego i wstawić do nagrzanego do 170-180 C. piekarnika i zapiekać ok.10-15 minut (wg mnie lepsze są z kuchenki mikrofalowej)
  • 7. Podawać polane pikantnym ketchupem z ulubioną sałatką (dobrze smakują z sałatką z kapusty pekińskiej w sosie czosnkowym)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Tortilla

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować