camembert z żurawiną i chipsami z jarmużu

5 (155 ocen)

  • 30 min

To bardzo smaczne i sycące danie, które gości na moim stole często. Urozmaiciłam je ostatnio pysznymi zielonymi chipsami

  • 30 min

Składniki:

  • Składniki dla 2 osób:
    - 2 serki camembert
    - 4 łyżki konfitury żurawinowej
    - 1 jajko
    - bułka tarta
    - olej rzepakowy

    Składniki na chipsy
    - Liście jarmużu- umyte, osuszone ok. 50 g
    - 3 łyżki oliwy z oliwek
    - 1 łyżeczka curry
    -1 łyżeczka słodkiej mielonej papryki
    ½ łyżeczki soli
Wystaw ocenę:

5 (155 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Camembert z żurawiną i chipsami z jarmużu - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. 1. Jajko roztrzepać na talerzyku lekko posolić i popieprzyć. Następnie obtoczyć serki w jajku i bułce tartej.
    Smażyć serki z obu stron na rozgrzanej patelni z tłuszczem.

    2. chipsy: Oliwę, curry i paprykę wymieszać w miseczce. Zanurzać liście jarmużu i układać na blasze- na papierze do pieczenia.
    Piec w piekarniku rozgrzanym do 150 stopni ok. 8-10 minut sprawdzając czy się nie przypalają.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować