Pyszny, płynny w środku ser camembert połączony z chrupiącą szynką i warzywami.
20 min
Składniki:
2 sery okrągłe camembert
pół marchewki
2 brukselki
kawałek pora
kilka różyczek kalafiora
kilka fasolek szparagowych
kawałek papryczki chili
plasterek ulubionej szynki, u mnie parmeńska
gomashio
Camembert zapiekany z szynką i warzywami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Z serka delikatnie odkrawamy wierzchnią pleśń, tak by odkryć kremowy środek serka. Serek odkładamy do małego naczynka do zapiekania, lub na blachę wyłożoną pergaminem.
2.Warzywa dość drobno siekamy, wciskamy w serek, szynkę kroimy w paseczki i układamy na wierzchu, posypujemy gomashio. Zapiekamy ok. 15 minut w 180 stopniach C.
Porady
Gomashio to japońska sól sezamowa:
http://www.przyslijprzepis.pl/przepis/gomashio-japonska-sol-sezamowa
Komentarze