Cannelloni nadziewane szpinakiem, cukinią i ricottą

0 (0 ocen)

Danie idealne na wiosnę, lekkie, przepełnione zdrowymi warzywami... Polecam!

Składniki:

  • 10rurek makaronu cannelloni,
    cukinia,
    250g ricotty,
    jajko,
    100g parmezanu,
    3 łyżki mrożonego szpinaku,
    szczypta gałki muszkatołowej,
    sól, pieprz,
    2 łyżki oleju rzepakowego.

Cannelloni nadziewane szpinakiem, cukinią i ricottą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • surowe cannelloni ze szpinakiem 1. Makaron gotować 3 minuty we wrzącej, osolonej wodzie. Odcedzić. Cukinię umyć, zetrzeć na tarce o dużych oczkach, następnie dusić ok. 5 minut na łyżce oleju. ostudzić. Dodać ricottę, rozkłócone jajko, odciśnięty szpinak, doprawić do smaku, gałką muszkatołową oraz świeżo zmieloną solą i pieprzem. Dokładnie wymieszać.
  • surowe cannelloni2 2. Farszem nadziewać makaron i układać w naczyniu żaroodpornym, wysmarowanym pozostałą łyżką oleju. Piec ok. 15min w temp. 180st.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy