Cannelloni faszerowane serem ricotta, kalafiorem i radicchio - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Wyrabiamy ciasto i cieniutko rozwałkowujemy. Wycinamy z ciasta 10 centymetrowe kwadraty, które gotujemy we wrzącej osolonej wodzie ok 1-2 minuty. Odcedzamy.
W misce mieszamy wszystkie składniki do farszu i po uzyskaniu stałej konsystencji masę wykładamy na makaronowe kwadraty ułożone na papierze do pieczenia. Zwijamy z farszem rulony.
Brytfankę do pieczenia smarujemy masłem i układamy canneloni, zalewamy śmietanką aby je przykry ,posypujemy parmezanem i pieczemy w rozgrzanym piekarniku 190 stopni ok. 15 minut do przyrumienienia.
Miksujemy rukolę, czosnek i uprażone migdały oraz oliwę, doprawiamy lekko solą i gotowe pesto polewamy upieczone cannelloni ,przyozdobi można pozostała rukolą.
SMACZNEGO :)
Porady
Śmietanę można zastapic beszamelem będzie równie dobre :)
Komentarze