Cannelloni faszerowane serem ricotta, kalafiorem i radicchio

0 (0 ocen)

  • 20 min

Własnej roboty cannelloni ,które robiłam na warsztatach kulinarnych w Warszawie - wyszło super smacznie :)

  • 20 min

Składniki:

  • 30g masła, 200ml śmietany 36%, 100 g parmezanu, gałka muszkatołowa, sól do smaku, pieprz,

    CIASTO:
    100g mąki typu 650, 1 jajko, sól
    FARSZ:
    200g ser ricotta, 5-6 różyczek mrożonego kalafiora (wcześniej zblanszowany),
    pół główki sałaty radicchio,
    100g parmezanu
    2żółtka, sól, pieprz trochę gałki do smaku

    PESTO:
    50g rukoli
    2 ząbki pesto
    10g płatków migdałów
    2-3 łyżki oliwy

Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Cannelloni faszerowane serem ricotta, kalafiorem i radicchio - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wyrabiamy ciasto i cieniutko rozwałkowujemy. Wycinamy z ciasta 10 centymetrowe kwadraty, które gotujemy we wrzącej osolonej wodzie ok 1-2 minuty. Odcedzamy.
    W misce mieszamy wszystkie składniki do farszu i po uzyskaniu stałej konsystencji masę wykładamy na makaronowe kwadraty ułożone na papierze do pieczenia. Zwijamy z farszem rulony.
    Brytfankę do pieczenia smarujemy masłem i układamy canneloni, zalewamy śmietanką aby je przykry ,posypujemy parmezanem i pieczemy w rozgrzanym piekarniku 190 stopni ok. 15 minut do przyrumienienia.

    Miksujemy rukolę, czosnek i uprażone migdały oraz oliwę, doprawiamy lekko solą i gotowe pesto polewamy upieczone cannelloni ,przyozdobi można pozostała rukolą.
    SMACZNEGO :)

Porady

Śmietanę można zastapic beszamelem będzie równie dobre :)

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować