Cannelloni jak od Magdy Gessler

4.48 (180 ocen)

  • 45 min

Bardzo lubię to danie. Po przeczytaniu kilku przepisów w końcu obrałam swój idealny. Cała rodzina uwielbia kiedy właśnie to cannelloni jest na obiad, czy kolacje :). A dodać dodatkowo możemy też inne składniki, które lubimy.

  • 45 min

Składniki:

  • -0,5 kg mięsa mielonego (może być trochę więcej)
    -2 cebule
    -4 ząbki czosnku (w zależności jak kto lubi)
    -1 puszka pomidorów w puszce
    -garstka zielonego groszku
    -oregano
    -bazylia
    -papryka słodka i trochę chilli
    -pieprz
    -sól
    -1 lub 1/2 czerwonej papryki
    -koncentrat pomidorowy
    Możemy również dodać pieczarki, cukinie lub jakiekolwiek warzywo lubimy
Wystaw ocenę:

4.48 (180 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Cannelloni

Cannelloni jak od magdy gessler - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Na początku podsmażamy cebulkę wraz z czosnkiem żeby się zeszkliła. Następnie dodajemy mięso mielone i lekko podsmażamy. Ja dodałam w tym momencie jeszcze groszek, ponieważ miałam mrożony. Wszystko delikatnie podsmażamy mieszając i doprawiając pieprzem i solą, Do osobnej miski wlewamy pomidory (gdy nie są rozdrobnione trzeba je zblenderować) dodajemy do tego nasze mięso z cebulką i pół słoiczka koncentratu. Doprawiamy oregano i bazylią, ewentualnie jeszcze innymi przyprawami wedle upodobań. Wszystko razem mieszamy i uzupełniamy farszem cannelloni.
    Całość układamy do żaroodpornego naczynia posmarowanego wcześniej smalcem. Do reszty farszu, która nam zostanie dodajemy pozostałość koncentratu i zalewamy tym ułożony w naczyniu makaron.
    Całość wkładamy do nagrzanego piekarnika (200stopni) na około 40-45min.
    Smacznego !

Porady

Na 10 minut przed końcem pieczenia możemy na górę położyć trochę sera, wedla upodobania :).

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować