Cannelloni z mięsem mielonym.

4.5 (198 ocen)

  • 60 min

Danie obiadowe-zwyczajne z ulubionymi składnikami, czyli ser i pieczarki. Dodatkowo pomidorowa pianka.

  • 60 min

Składniki:

  • makaron cannelloni
    mięso mielone indycze 250 g
    4 duże pieczarki
    kawałek sera żółtego
    2 jajka
    sól, pieprz, przyprawy
    sos: 4 łyżki śmietany 18 %
    1 jajko
    1/4 szklanki mleka
    1 czubata łyżka koncentratu pomidorowego
    przyprawy do smaku
Wystaw ocenę:

4.5 (198 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Cannelloni Ser

Cannelloni z mięsem mielonym. - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Farsz. 1. Pieczarki zetrzeć na tarce, dodać do mięsa mielonego . Wbić dwa jajka dodać starty kawałek sera, doprawić ulubionymi przyprawami, u mnie sól, pieprz, czosnek granulowany, majeranek. Wymieszać.
  • Napełnianie rurek. 2. W nasze surowe rurki wkładamy przygotowany farsz. Ja to robię małą szprycą cukierniczą z której odkręcam końcówki.
    Układamy w naczyniu żaroodpornym.
  • Pomidorowa pianka. 3. W misce ubijamy śmietanę, mleko, jajka i koncentrat pomidorowy, dodajemy przyprawy. Wylewamy na nasze rurki, przykrywamy folią aluminiową od góry i pieczemy ok. 30 minut.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Makaron Mięso Pieczarki Sery

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować