Cannelloni z mięsem , pieczarkami w sosie pomidorowym .

4.51 (182 ocen)

  • 60 min

Idealne na obiad .

  • 60 min

Składniki:

  • 16 rurek makaronu cannelloni

    40 dkg miesa mielonego

    30 dkg pieczarek

    Cebula, 2 zabki czosnku

    Sol, pieprz, bazylia

    Oliwa

    25 dkg sera zoltego

    Na sos:

    1 przecier pomidorowy w kartoniku (500g) lub 2 puszki pomidorow zblendowanych

    2 zabki czosnku

    Sol, pieprz,kostka bulionowa, oregano, bazylia
Wystaw ocenę:

4.51 (182 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Cannelloni

Cannelloni z mięsem , pieczarkami w sosie pomidorowym . - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • farsz 1. Pieczarki pokroić w półplasterki, cebule w kostkę, podsmażyć na oliwie, dodać mięso mielone, przyprawy, posiekany czosnek przesmażyć razem ok 10 min. Ser żółty zetrzeć na tarce i dodać polowe do masy mięsnej, wymieszać.

    Na niewielkiej ilości oliwy przesmażyć lekko posiekany czosnek, wlać przecier pomidorowy, dodać przyprawy i zagotować.

  • nafaszerowane cannelloni 2. Surowe rurki cannelloni nadziewamy przygotowanym farszem. Układamy ciasno dwie warstwy w wysmarowanym tłuszczem naczyniu żaroodpornym. Zalewamy gorącym sosem.

  • zapiekamy 3. Zapiekamy ok.30 min. w temp 180 stC. 10 min przed końcem pieczenia posypujemy reszta sera. Podajemy na gorąco!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować