Cannelloni z mięsem , pieczarkami w sosie pomidorowym . - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Pieczarki pokroić w półplasterki, cebule w kostkę, podsmażyć na oliwie, dodać mięso mielone, przyprawy, posiekany czosnek przesmażyć razem ok 10 min. Ser żółty zetrzeć na tarce i dodać polowe do masy mięsnej, wymieszać.
Na niewielkiej ilości oliwy przesmażyć lekko posiekany czosnek, wlać przecier pomidorowy, dodać przyprawy i zagotować.
2.Surowe rurki cannelloni nadziewamy przygotowanym farszem. Układamy ciasno dwie warstwy w wysmarowanym tłuszczem naczyniu żaroodpornym. Zalewamy gorącym sosem.
3.Zapiekamy ok.30 min. w temp 180 stC. 10 min przed końcem pieczenia posypujemy reszta sera. Podajemy na gorąco!
Komentarze