Cannelloni z sosem czosnkowym

0 (0 ocen)

to był eksperyment...

Składniki:

  • - 7-8 sztuk makaronu cannelloni
    - pół czerwonej papryki
    - 5 cm kawałek pora
    - 3 jajka ugotowane na twardo
    - sól, pieprz
    - zioła prowansalskie

    sos:

    - 3 łyżki majonezu
    - 4 łyżki śmietany
    - 3 ząbki czosnku
    - sol, pieprz

Cannelloni z sosem czosnkowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Makaron podgotować 2 minuty. Każdy z nich w garnku musi być osobno aby się nie skleiły.
    Paprykę, por i jajka pokroić w kosteczkę, doprawić solą, pieprzem ziołami prowansalskimi, wymieszać i nadziewać makaron.
    naczynie żaroodporne wysmarować olejem i poukładać w nim makaron.
    Składniki sosu połączyć, czosnek przecisnąć przez praskę dodać sól, pieprz, wymieszać i polać makaron. Zapiec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni, 15 minut.

Porady

Sosu możemy zrobić więcej i polać makaron po zapieczeniu.

Komentarze

Podobne przepisy