Mały kulinarny raj - idealny na wszelkie smutki, od samego patrzenia na to danie poprawia się humor a usta układają się w szeroki uśmiech. To nie tylko smak truskawek, ale też smak lata i beztroski.
Dla 1 osoby
Składniki:
3 rurki cannelloni
300 g truskawek
mały jogurt naturalny
cukier trzcinowy
Cannelloni z truskawkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Makaron gotujemy na półtwardo. Połowę truskawek rozgniatamy widelcem, dodajemy około połowę opakowania jogurtu naturalnego i dosładzamy do smaku cukrem trzcinowym. Tak powstałą masą truskawkową faszerujemy lekko obgotowane cannelloni. Końce każdej rurki zatykamy całymi truskawkami. Następne makaron przekładamy do żaroodpornego naczynia i zapiekamy przez około 15 minut w temperaturze 190 stopni C. Po tym czasie cannelloni przekładamy na talerz, polewamy resztą jogurtu naturalnego, posypujemy cukrem trzcinowym i dekorujemy pozostałymi truskawkami.
Komentarze