Cannelloni ze szpinakiem i łososiem

0 (0 ocen)

  • Dla 10 osób
  • Trudny

cudny smak

  • Dla 10 osób
  • Trudny

Składniki:

  • - makaron canneloni opakowanie: 1 sztuka

    - szpinak mrożony: 0.5 kilograma
    - łosoś sałatkowy wędzony opakowanie: 1 sztuka
    - czosnek/ząbki: 2 ząbki
    - śmietna: 1 łyżka
    - sól. pieprz, oregano: 1 szczypta
    - ser mozzarella kulka: 1 sztuka
    - ser żółty: 0.3 kilograma
    - sok pomodorowy: 2 szklanki
    - zupa serowa w proszku: 0.5 sztuki
    - masło: 2 łyżki

    - Sos: masło: 2 łyżki
    - mleko: 1.5 szklanki
    - mąka: 1 łyżka
    - zupa serowa w proszku: 0.5 sztuki
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Cannelloni ze szpinakiem i łososiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • farsz 1. Na łyżce masła smażymy szpinak, dodajemy łososia pokrojonego w kostkę, Doprawiamy wsypując sól, oregano, pipeprz, pół opakowania zupy serowej. Mieszamy dodajemy mozarelle, czosnek przeciśnięty przez praskę i śmietanę.
  • sos 2. W międzyczasie robie sos beszamelowy. Rozpuszczam masło. W mleku rozrabiam mąkę i zupę serową. Sos zrobi się gęsty.
  • rurki 3. Makaron nadziewam farszem ze szpinaku i łososia.
  • calosc 4. Dno brytfanny smaruje masłem, wlewam szklankę soku pomidorowego i układam nadziany makaron.
    Całość wykładam sos beszamelowy i zalewam 1 szklanką soku, i posypuje serem żółtym.
  • gotowe 5. Zapiekam w piekarniku 50 minut w temp. 190 C.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Włoska Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować