Caffe latte

0 (0 ocen)

  • 8 min

Domowa kawa latte - lepsza niż w kawiarni

  • 8 min

Składniki:


  • - trochę mniej niż pół szklanki mleka, w której będziecie podawać kawę
    - 1 łyżeczka kawy rozpuszczalnej
    - ok 80 ml wrzątku
    - 1 łyżeczka cukru waniliowego
    - kakao do oprószenia

Caffe latte - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mleko podgrzać tak aby było gorące, ale nie zagotowało się. Do mleka dodać łyżeczkę cukru waniliowego i wymieszać.
    Przelać do szklanki w której będzie podane i ubić spieniaczem (potrwa to ok. minuty). Dobrze spienione mleko powinno sięgać 3/4 objętości szklanki. Zalać łyżeczkę kawy wrzątkiem i poczekać minutę.do szklanki, na jej środek bardzo powoli wlewać kawę. Należy robić to naprawdę ostrożne, wtedy powstaną bardzo ładne warstwy kawy.
    Gotową kawę posypać kakao. Gotowe!

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy