Ciasto cappuccino - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Białka ubijamy na sztywno, dodajemy cukier puder i po jednym żółtku, dodajemy przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia, masę przekładamy do formy (24x40 cm.) wyłożonej papierem do pieczenia. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i pieczemy przez 40 minut. Ostudzony biszkopt przekrawamy na pół.
2.Obydwie kawy zalewamy gorącą wodą, dodajemy cukier, mieszamy i odstawiamy do ostudzenia. Masło ucieramy z cukrem pudrem do białości, ucierając dodajemy po łyżce serka waniliowego i mleka w proszku., ucieramy na gładka masę.
3.Na biszkopt wykładamy połowę kremu, układamy biszkopty maczane w kawie, przykrywamy drugim biszkoptem. Rozsmarowujemy pozostały krem, układamy biszkopty maczane w kawie, wierch polewamy czekolada rozpuszczoną w kąpieli wodnej.
Komentarze