Carpaccio z buraków i bryndzy

4.5 (151 ocen)

  • 60 min

elegancka przystawka z buraków

  • 60 min

Składniki:

  • kilka buraków
    woda
    bryndza (albo kozi ser, feta)
    sól, pieprz
    krem balsamiczny (albo ocet balsamiczny)
    świeży koperek
Wystaw ocenę:

4.5 (151 ocen)

Zobacz również:

Przystawki Carpaccio

Carpaccio z buraków i bryndzy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1.
    Buraki ugotować w osolonej wodzie - od zagotowania około godziny aż będą miękkie.
    Jeszcze ciepłe buraki obrać ze skórki.
    Pokroić buraki na cienkie plasterki -najlepiej przy użyciu odpowiedniej tarki lub malaksera.
    Plasterki układać na talerzu zaczynając od zewnątrz do wewnątrz.
    Pokruszyć serem bryndza albo innym o mocnym smaku np. feta lub kozi ser.
    Doprawić solą i pieprzem, polać kremem balsamicznym (jeśli nie macie to wlejcie trochę octu balsamicznego do garnka, włączcie palnik i chwilę gotujcie aż sos się zredukuje do gęstej postaci).
    Na koniec posypać świeżym koperkiem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Buraki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować