W słonym carpaccio z łososia zawsze brakowało mi czegoś co przegryzie smak. Krem balsamiczny truflowy idealnie pasuje!
Dla 2 osób
Składniki:
Łosoś wędzony, 100g
Cebula czerwona, 1 sztuka
Sok z limonki,1-2 łyżki
Oliwa z oliwek, 1-2 łyżki
Pieprz czarny świeżo mielony
Kapary zielone małe
Krem balsamiczny truflowy (np. z octem balsamicznym)
Carpaccio z łososia z kremem balsamicznym truflowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Na talerzu ułożyć łososia. Pokroić cebulę na drobną kostkę oraz posypać nią łososia. Wymieszać oliwę z sokiem z limonki, a następnie polać łososia. Posypać kaparami, na koniec przyprawiając świeżo zmielonym pieprzem. Całość polać kremem balsamicznym truflowym
Komentarze