Carpaccio z łososia z kremem balsamicznym truflowym

0 (0 ocen)

  • Dla 2 osób

W słonym carpaccio z łososia zawsze brakowało mi czegoś co przegryzie smak. Krem balsamiczny truflowy idealnie pasuje!

  • Dla 2 osób

Składniki:

  • Łosoś wędzony, 100g
    Cebula czerwona, 1 sztuka
    Sok z limonki,1-2 łyżki
    Oliwa z oliwek, 1-2 łyżki
    Pieprz czarny świeżo mielony
    Kapary zielone małe
    Krem balsamiczny truflowy (np. z octem balsamicznym)

Carpaccio z łososia z kremem balsamicznym truflowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Carpaccio 1. Na talerzu ułożyć łososia. Pokroić cebulę na drobną kostkę oraz posypać nią łososia. Wymieszać oliwę z sokiem z limonki, a następnie polać łososia. Posypać kaparami, na koniec przyprawiając świeżo zmielonym pieprzem. Całość polać kremem balsamicznym truflowym

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy