Carpacio wołowe podane na rucoli

0 (0 ocen)

  • Dla 4 osób
  • Średni

Carapcio wołowe podawane na sałacie z rucoli z soasem balsamico oraz świeżo mielonym pieprzem.

  • Dla 4 osób
  • Średni

Składniki:


  • - polędwica wołowa: 100 gramów
    - ruccola: 1 opakowanie
    - kapary z zalewy: 4 łyżeczki
    - pieprz: 4 szczypty
    - Olejek migdałowy, cytrynowy, etc.: 1 łyżeczka
    - czosnek- zabek: 1 sztuka
    - sól pieprz: 1 szczypta
    - parmezan parmiggiano reggiano płatki: 1 łyżka
    - sok z cyrtyny: 1 łyżka
    - krem balsamiczny: 1 mililitr

Carpacio wołowe podane na rucoli - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pasmaruj półmisek przeciętym na pół ząbkiem czosnku.
  • 2. Pokrój na cienkie plastry zamrożoną polęwicę wołową
  • 3. Połóż na półmisku rucolę skropioną oliwą wymieszaną z cytryną.
  • 4. Ułóż na wierzchu pokrojone plastry polędwicy wołowej.
  • 5. Pokrop sosem balsamicznym i sokiem z cytryny.
  • 6. Udekoruj kaparami i tartym na płatki parmezanem oraz listkami rucoli.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy