Casarecce w sosie śmietanowo-serowym z warzywami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Makaron ugotować w osolonej wodzie al dente. Odcedzić i trzymać w cieple.
2.Cebulę i paprykę pokroić w kostkę, czosnek posiekać drobno. Pieczarki i seler naciowy pokroić na plasterki, cukinię w słupki. Na patelni rozpuścić masło. Dodać posiekaną cebulę i pieczarki, smażyć przez około 5 minut na dużym ogniu do zarumienienia się składników. Dodać cukinię, czosnek, paprykę i seler. Chwilę podsmażyć. Podlać kilkoma łyżkami wody i zalać śmietaną. Dodać startą mozzarellę i gotować około 5 minut do zagęszczenia sosu. Doprawić solą, pieprzem, gałką muszkatołową i posypać posiekaną natką.
Komentarze