Cebulowa pizza z daktylami i camembertem

0 (0 ocen)

  • Dla 4 osób

Slodko - słona pizza o wyraźnym i bardzo smacznym smaku...

  • Dla 4 osób

Składniki:

  • Skaładniki:
    Ciasto:
    2,5 szklanki mąki
    szklanka wody
    ok. 15 g drożdży świeżych lub 7 g suchych
    2 łyżki oliwy
    łyżeczka cukru
    duża szczypta soli

    Dodatki:
    3 cebule
    garść suszonych daktyli
    łyżeczka cukru
    pół łyżeczki soli
    pół szklanki wody
    łyżka octu balsamicznego
    opakowanie sera camembert
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Pizza

Cebulowa pizza z daktylami i camembertem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Drożdże rozpuszczamy z cukrem w szklance ciepłej wody.
    Do miski wsypujemy mąkę, sól ,dolewamy oliwę oraz mieszankę z wodą.
    Mieszamy, następnie wyrabiamy na gładkie ciasto.
    Przykrywamy ściereczką i odstawiamy na chwilę do wyrośniecia.
    Na oliwie dusimy cebulę (ok 5 min). Dodajemy brązowy cukier i wodę, dusić ok 10min.
    Przed samym końcem dodać grubo pokrojone daktyle.
    Ciasto wyłożyć na blaszkę lub papier do pieczenia, uformować cienki okrągły placek.
    Na ciasto wyłożyć cebulę, na wierzch porozkładać pokrojony w plasterki camembert.
    Piec ok 20min w 200st.
    SMACZNEGO.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Daktyle

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować