Cebulowe pizzerinki drożdżowe

0 (0 ocen)

  • 35 min

Szybko,tanio,prosto czasem i tak trzeba gotować.

  • 35 min

Składniki:

  • 0,5 kg mąki
    250g margaryny Kasi
    szklanka wody
    10 g drożdży
    3/4 łyżeczki soli
    łyżka cukru
    4 cebule

Cebulowe pizzerinki drożdżowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Drożdże rozpuszczamy z cukrem i solą w szklance wody. Mieszamy z mąką a następnie zagniatamy. Rozpuszczamy margarynę i dodajemy do ciasta i ponownie gnieciemy by się nie kleiło.
  • 2. Odstawiamy na ok 30 minut. Z ciasta formujemy placki (średn. 20 cm).
  • 3. Cebulę obieramy i kroimy. Podsmażamy na margarynie Kasi lub na oleju i posypujemy placki. Zapiekamy 25 minut w nagrzanym do 200 stopni piekarniku.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy