Cebulowe schabowe z kiełkami pora - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Kotlety lekko rozbijamy. Rozkładamy na talerzu i obkładamy plasterkami szalotki. Zalewamy mlekiem. Przykrywamy i odstawiamy na noc do lodówki.
2.Odlewamy mleko i zdejmujemy cebulę z kotletów.
3.Kotlety oprószamy solą i świeżo mielonym pieprzem.
4.Zanurzamy w rozkłóconym jajku, a następnie obtaczamy w bułce tartej.
5.Kotlety smażymy z obu stron na gorącym maśle sklarowanym.
6.Zmniejszamy ogień. Na każdym kotlecie kładziemy po wiórku masła i dusimy pod przykrycie jeszcze kilka minut.
7.PROPOZYCJA PODANIA:
Na talerz wykładamy kiełki pora na nich układamy kotlet schabowy. Dodatkowo ozdabiamy koperkiem, pomidorkami koktajlowymi i plasterkami cebuli. Smacznego.
Komentarze