Cebulki marynowane

4.5 (147 ocen)

  • 60 min
  • Dla 5 osób

Takie małe cebulki marynowane są doskonałym dodatkiem do różnych sałatek, śledzi i wielu innych dań. Do marynowania wykorzystuję cebulki ze swojej działki, mam ich duża ilość.

  • 60 min
  • Dla 5 osób

Składniki:

  • 1,5-2 kilogramy małej cebulki

    Zalewa:

    4 szklanki wody

    1 szklanka octu

    0,5 szklanki cukru

    3 łyżki soli

    1 łyżka gorczycy
Wystaw ocenę:

4.5 (147 ocen)

Cebulki marynowane - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cebulkę obieramy, myjemy. Składniki zalewy umieszczamy większym garnku, zagotowujemy, dodajemy obrane cebulki. Gotujemy przez 2-3 minuty. Cebulki wyjmujemy za pomocą sitka, przekładamy do słoików, zalewamy zalewą. Pasteryzujemy przez 10 minut.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Cebula

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować