Chałwowiec z malinami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Biszkopt:
Jajka ubija z cukrem, do szklanki z mąką dodajemy kakao i proszek do pieczenia. Gdy jajka ubiją się dodajemy powoli mąkę z kakaem i mieszamy delikatnie łyżką tak aby się wszystko połączyło. Formę smarujemy masłem i posypujemy bułką tartą. wylewamy ciasto do formy i pieczemy w 180 stopniach przez około 40 minut.
Krem 1:
Budyń gotujemy na mleku, studzimy. Następnie masło ucieramy w budyniem. na końcu dodajemy chałwę.
Krem 2:
Kremówkę ubijamy z cukrem pudrem i śmietan-fiks
2.Biszkopt przekroić na pół, na pierwsza połowę dodajemy cały Krem 1, następnie przykrywamy go drugą częścią biszkopta.
Na biszkopt nakładamy Krem 2, wyrównujemy go i układamy na nim maliny. Ja jeszcze posypałam górę kakaem, dla lepszego wyglądu.
Komentarze