Chiferri z sosem z gorgonzoli.

0 (0 ocen)

  • Dla 3 osób

Prosty, szybki i pyszny sposób na kolanka.

  • Dla 3 osób

Składniki:

  • - 40 dag kolanek
    - 200 g gorgonzoli
    - 3 łyżki masła
    - 2 łyżki śmietanki
    - 2 łyżki kwaśnej śmietany
    - sól, biały pieprz
    - 4 łyżki posiekanej natki pietruszki
    - 3 łyżki posiekanej bazylii

Chiferri z sosem z gorgonzoli. - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Makaron ugotować al dente w osolonym wrzątku. Masło rozpuścić w rondlu, dodać rozdrobnioną gorgonzolę, rozpuścić. Wlać śmietanę i śmietankę, dodać zioła i przyprawy. Podgrzać chwilkę. Dodać makaron, delikatnie wymieszać.

Komentarze

Podobne przepisy