Chili-cheese burger

4.48 (197 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Zdobywca nagrody

Przepis dnia

Burgery w amerykańskim stylu z porządnym kotletem wołowym , topionym serem cheddar i warzywami.Dużą rolę smakową odgrywają w nich pikantne papryczki jalapeño.

Składniki:

  • Burgery:
    400g. mielonej wołowiny
    1 jajko
    1/2 łyżki pieprzu
    1/2 łyżki soli
    Dodatki:
    4 bułki do hamburgerów
    4 plastry topionego sera cheddar
    4 liście sałaty
    2 marynowane papryczki jalapeño
    2 ogórki kiszone
    1 pomidor
    1/2 cebuli
    majonez
    ketchup
Wystaw ocenę:

4.48 (197 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Burgery

Chili-cheese burger - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Burgery: Mięso wołowe przełożyć do miski , wbij jajko , dodać sól i pieprz.
    Wyrobić dłońmi jednolitą masę mięsną.
    Uformować 4 okrągłe burgery ( gdyby mięso było z byt " wodniste" polecam dodać bułę namoczoną w mleku i odciśniętą lub odrobinę bułki tartej)
    Rozgrzać patelnię grillową/grilla elektrycznego , grillować burgery na rumiano z obu ostro.Można także mięso usmażyć na zwykłej patelni bez tłuszczu lub upiec na kratce w piekarniku.
  • 2. Dodatki:Bułki hamburgerowe rozkroić , podpiec 10-15 min w nagrzanym piekarniku lub na suchej patelni.
    Wszystkie warzywa umyć , osuszyć pokroić w plastry omijając sałatę.
    Wierch bułki do każdego hamburgera posmarować majonezem , położyć liść sałaty oraz 2 plastry pomidora.
    Na dół bułki położyć gorącego burgera , plaster sera cheddar , plastry ogórka kiszonego , papryczki jalapeño oraz cebuli.
    Całość polać ketchupem , złożyć burgera
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Wołowina

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PP_12-2015

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Amerykańska Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować