Chili sin carne

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 10 min

Świetne i pożywne danie nie tylko dla wegan. W zasadzie, to już któryś raz z kolei robimy i bardzo nam smakuje. Jako dodatku można użyć ryżu jaśminowego lub thaibonnet.

  • 1 godz. 10 min

Składniki:

  • 2 puszki czerwonej kukurydzy
    3 papryki (kolorowe)
    2 czerwone cebule
    2 łodygi selera naciowego
    200 ml passaty pomidorowej
    1 łyżeczka mielonego kuminu
    1 łyżeczka ostrej papryki
    1 łyżeczka słodkiej papryki
    1 łyżeczka wędzonej papryki
    1/2 łyżeczki cynamonu
    2 łyżki sosu sojowego
    1 łyżka octu balsamicznego
    1 łyżeczka cukru palmowego
    4 łyżki oleju
    natka pietruszki
    sól, pieprz
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Chili sin carne - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Chili sin carne 1. Papryki kroimy na ćwiartki, usuwamy gniazda nasienne. Grillujemy po kilka minut z obu stron, kroimy w kostkę. Razem z posiekaną cebulą i pokrojonym w kostkę selerem dusimy, na rozgrzanym oleju, przez 10 min.
    Następnie dodajemy osączoną z zalewy fasolę, passatę, sos sojowy, ocet, cukier, cynamon, słodką, ostrą i wędzoną paprykę, kumin, szczyptę soli i pieprzu, dokładnie mieszamy, i dusimy pod przykryciem, na małym ogniu, przez 60 min, od czasu, do czasu mieszając.
    Do smaku doprawiamy solą, pieprzem i ostrą papryką.
    Całość podajemy z ryżem i obficie posypujemy posiekaną natką pietruszki.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować