Chilli con carne

0 (0 ocen)

  • 45 min

Ostre , rozgrzewające i bardzo sycące danie . Idealnie smakuje po długim spacerze w chłodny wieczór . Polecam bardzo serdecznie .

  • 45 min

Składniki:

  • 500g mięsa mielonego

    1 kiełbasa jałowcowa

    1 cebula

    olej do smażenia

    1 czerwona papryka

    1 zielona papryka

    1 papryczka chilli

    3 ząbki czosnku

    1 puszka czerwonej fasoli

    4 łyżki koncentratu pomidorowego lub 1 puszka pomidorów bez skóry

    sól i pieprz
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Chilli con carne - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Na dużej patelni lub w garnku z grubym dnem rozgrzewamy olej , podsmażamy na nim posiekaną cebulę , a następnie dodajemy mięso mielone i pokrojoną w kostkę kiełbasę . Doprawiamy solą i pieprzem i smażymy około 5 minut .

    Paprykę czerwoną oraz zieloną drobno szatkujemy i dodajemy do mięsa . Następnie dodajemy posiekany czosnek oraz drobno pokrojoną papryczkę chilli . Dusimy na małym ogniu kilka minut .
  • 2. Fasolę z puszki odcedzamy i płuczemy w zimnej wodzie , dodajemy . Następnie dodajemy koncentrat pomidorowy lub pomidory z puszki . Dusimy jeszcze kilka minut pod przykryciem , mieszając od czasu do czasu. Można ewentualnie jeszcze raz doprawić do smaku .

    Podajemy gorące .
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Chili

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Meksykańska Kolacja

Podobne przepisy

To może cię zainteresować