Chiński makaron ze śliwką i polędwiczką wieprzową

0 (0 ocen)

  • Dla 4 osób
  • Średni

Chińszczyznę robimy często, bo wszyscy lubią a dodatkowo robi się ją ino migiem...

  • Dla 4 osób
  • Średni

Składniki:

  • - makaron chiński np. mie Go Tan: 1 sztuka
    - polędwiczka wieprzowa: 40 dekagramów
    - duże śliwki: 6 sztuk
    - duża cebula: 1 sztuka
    - czosnek: 3 ząbki
    - korzeń imbiru, cm: 2 sztuki
    - sos sojowy: 3 łyżki
    - olej rzepakowy: 2 łyżki
    - miód płynny: 1 łyżeczka
    - pasta z trawy cytrynowej: 1 łyżeczka
    - pasta z kolendry: 1 łyżeczka
    - olej sezamowy: 2 łyżki
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Chiński makaron ze śliwką i polędwiczką wieprzową - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Chiński makaron ze śliwką i polędwiczką wieprzową 1. Polędwiczki pokroić na kawałeczki mniej więcej 2x2 cm, zamarynować w łyżce oleju, sosie sojowym, miodzie, rozciśniętym czosnku i startym na tarce lub drobno pokrojnym imbirze. Odstawić na minimum godzinę do lodówki.
    Makaron przygotować według przepisu na opakowaniu, odcedzić, odstawić.
    W woku zagrzać resztę oleju, podsmażyć cebulę pokrojoną w dość spore piórka, wrzucić mięso (bez marynaty), podsmażyć 2 minuty, dodać marynatę, trawę cytrynową i kolendrę, śliwki pokrojone w ośemki (po wyjęciu pestek oczywiście), smażyć 2 minuty, dodać makaron, zamieszać, polać olejem sezamowym i nakładać na talerze...
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Makaron chiński Polędwica wieprzowa Śliwki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować