Chińskie z zielonym makaronem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Kurczaka pokroić w kostkę, dodać posiekaną papryczkę, po łyżce sosów i ocet ryżowy. Wymieszać, odstawić na pół godziny. W woku rozgrzać 2 łyżki oleju arachidowego i usmażyć mięso. Zdjąć je z woka.
2.Grzyby mun namoczyć. Paprykę i grzyby pokroić w paski, kapustę poszatkować. Wrzucić do rozgrzanego woka, podsmażyć kilka minut, dodać po łyżce sosu sojowego i sosu chili, wymieszać i dodać mięso. 1/2 szklanki wody z moczenia grzybów wymieszać z mąką ziemniaczaną i wlać do woka. Podsmażyć jeszcze 3-4 minuty.
3.Makaron przygotować zgodnie z przepisem na opakowaniu. Wyłożyć na talerze razem z mięsem i warzywami, posypać sezamem. Smacznego :)
Komentarze