Chińskie z zielonym makaronem

0 (0 ocen)

  • 45 min

Szybki, orientalny obiad

  • 45 min

Składniki:

  • 1 filet z kurczaka
    1 czerwona papryka
    1 garść grzybów mun
    1/4 główki białej kapusty
    150 g makaronu ryżowego
    1/2 łyżki mąki ziemniaczanej
    1 papryczka chili
    1 łyżka sosu słodko-kwaśnego do dań w woka
    2 łyżki sos chili-czosnkowego
    2 łyżki sosu sojowego
    1 łyżka octu ryżowego
    czarny sezam do dekoracji
    olej arachidowy
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Dania z makaronem

Chińskie z zielonym makaronem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • kurczak w woku 1. Kurczaka pokroić w kostkę, dodać posiekaną papryczkę, po łyżce sosów i ocet ryżowy. Wymieszać, odstawić na pół godziny. W woku rozgrzać 2 łyżki oleju arachidowego i usmażyć mięso. Zdjąć je z woka.
  • Warzywa z mięsem 2. Grzyby mun namoczyć. Paprykę i grzyby pokroić w paski, kapustę poszatkować. Wrzucić do rozgrzanego woka, podsmażyć kilka minut, dodać po łyżce sosu sojowego i sosu chili, wymieszać i dodać mięso. 1/2 szklanki wody z moczenia grzybów wymieszać z mąką ziemniaczaną i wlać do woka. Podsmażyć jeszcze 3-4 minuty.
  • 3. Makaron przygotować zgodnie z przepisem na opakowaniu. Wyłożyć na talerze razem z mięsem i warzywami, posypać sezamem. Smacznego :)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować