2 ostre zupki chińskie
450 g warzyw na patelnie
30 dag szynki konserwowej
1 cebula
kilka strąków papryki konserwowej
kilka łyżek kukurydzy (jeżeli jej nie ma w mrożonce)
2 ząbki czosnku
2 łyżeczki sosu sojowego
Chińskie danie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Zupki rozkruszamy w misce i zalewamy szklanką wrzątku przykrywamy i odstawiamy na 5 minut aż makaron napęcznieje. Cebulę i paprykę konserwową kroimy w kostkę.Na rozgrzanej patelni smażymy warzywa na patelnię wraz z cebulą i papryką. Co jakiś czas podlewamy warzywa wodą aby się nie przypaliły. Pod koniec smażenia dodajemy przyprawy z zupek chińskich.
2.Czosnek przeciskamy przez praskę i dodajemy do makaronu. Wędlinę kroimy w paski lub w kostkę. Wszystkie składniki dokładnie mieszamy i chwilę podsmażamy. Doprawiamy sosem sojowym. Dekorujemy keczupem.
Porady
Do potrawy można dać fileta z kurczaka, kiełbasę lub parówki
Komentarze