Chińskie danie

4.5 (184 ocen)

Pyszna i szybka chińszczyzna

Składniki:

  • 2 ostre zupki chińskie
    450 g warzyw na patelnie
    30 dag szynki konserwowej
    1 cebula
    kilka strąków papryki konserwowej
    kilka łyżek kukurydzy (jeżeli jej nie ma w mrożonce)
    2 ząbki czosnku
    2 łyżeczki sosu sojowego
Wystaw ocenę:

4.5 (184 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Sosy

Chińskie danie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Zupki rozkruszamy w misce i zalewamy szklanką wrzątku przykrywamy i odstawiamy na 5 minut aż makaron napęcznieje. Cebulę i paprykę konserwową kroimy w kostkę.Na rozgrzanej patelni smażymy warzywa na patelnię wraz z cebulą i papryką. Co jakiś czas podlewamy warzywa wodą aby się nie przypaliły. Pod koniec smażenia dodajemy przyprawy z zupek chińskich.


  • 2. Czosnek przeciskamy przez praskę i dodajemy do makaronu. Wędlinę kroimy w paski lub w kostkę. Wszystkie składniki dokładnie mieszamy i chwilę podsmażamy. Doprawiamy sosem sojowym. Dekorujemy keczupem.

Porady

Do potrawy można dać fileta z kurczaka, kiełbasę lub parówki

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Mrożonki Sos sojowy Makaron

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Chińska Mrożenie

Podobne przepisy

To może cię zainteresować