Chleb z cukinią

4.5 (146 ocen)

Opublikowany w Magazynie
  • 1 godz. 30 min

przepis przypadkowo znalazłam w internecie, a ma częste zastosowanie u mnie w domu, bo jest dietetyczny i odpowiedni dla diabetyków

  • 1 godz. 30 min

Składniki:

  • pół szklanki letniej wody
    3/4 szklanki utartejj na drobno cukinii
    1 łyżka oleju lub oliwy
    2 szklanki mąki pełnoziarnistej
    3/4 szklanki mąki pszennej chlebowej (może być typ 550)
    łyżeczka soli
    7 g drożdży suszonych instant
    pół łyżeczki czosnku
    łyżka posiekanej bazylii
    łyżka otrębów pszennych
    łyżeczka oregano
Wystaw ocenę:

4.5 (146 ocen)

Zobacz również:

Pieczywo Chleb

Chleb z cukinią - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Do automatu najpierw wrzucamy składniki mokre - wodę, olej, cukinię.
  • 2. Następnie wrzucamy pozostałe składniki suche ( z wyjątkiem bazylii, oregano, czosnku i otrębów). Ustawiamy program chleb zwykły (normalny) o wadze do 750 g.
  • 3. Po sygnale dźwiękowym dodajemy nasze dodatki smakowe tj. bazylię, oregano i otręby

Porady

Chleb może mieć trudności z wyrastaniem, gdy zbyt szybko dodamy otręby - nie wiem, dlaczego się tak dzieje, ale wypróbowałam to na własnej skórze.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PP_11-2014

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować