Chleb otrębowy w diecie Dukana

0 (0 ocen)

Bardzo mi zasmakował! Jest całkiem inny niż chleby, które jemy na co dzień. Bez dodatku nawet grama mąki. Łatwy i szybki w przygotowaniu. Polecam!

Składniki:

  • 3 jajka
    8 łyżek otrębów owsianych
    16 łyżek otrębów pszennych
    10 łyżek odtłuszczonego mleka w proszku
    5 łyżek naturalnego jogurtu (niskotłuszczowego)
    3 łyżeczki drożdży suchych
    1/2 łyżeczki soli
    5 łyżek letniej wody

Chleb otrębowy w diecie dukana - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wszystkie składniki dobrze zmiksować za pomocą miksera (ciasto będzie rzadkie, ale takie ma być!) Przełożyć je do keksówki o wymiarach 19x8 cm wysmarowanej masłem i obsypanej otrębami. Odstawić przykryte ściereczką w ciepłe miejsce na około 30-60 minut. Piec w 200 st.C przez około 10 minut. Następnie obniżyć temperaturę do 180 st.C i piec jeszcze przez około 15 minut. Upieczony chlebek wyjąć z piekarnika i ostudzić na kratce. Smacznego! (inspiracja/źródło: Moje Wypieki)

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy