CHLEB PALEO

4.5 (150 ocen)

  • 1 godz. 20 min

niskowęglowodanowy, bezglutenowy chleb o smaku śródziemnomorskim

  • 1 godz. 20 min

Składniki:

  • 7 jajek
    1 szklanka startej cukinii (może być wymieszana z marchewką)
    2/3 szklanki pesto z oliwek i suszonych pomidorów
    2-3 łyżki oliwy z oliwek
    1/3 szklanki mąki kokosowej
    1/3 szklanki mąki lnianej (zmiksowane w młynku do kawy siemie lniane)
    1-2 łyżki pestek dyni
    1 łyżka octu jabłkowego
    1 łyżeczka sody oczyszczonej
Wystaw ocenę:

4.5 (150 ocen)

Zobacz również:

Pieczywo Chleb

Chleb paleo - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajka roztrzepujemy na pianę do której dodajemy oliwę i pesto. Następnie do mieszanki dodajemy delikatnie obydwie mąki i sodę, a potem bardzo dokładnie odciśniętą cukinię (inaczej może powstać zakalec)
    Na końcu do masy wlewamy łyżkę octu jabłkowego i wsypujemy pestki dyni.
    Masę przelewamy do foremki 10x20 cm i pieczemy 50-60 minut (do suchego patyczka) w 180°C

    Pesto z oliwek i suszonych pomidorów jest dość słone, więc nie trzeba chleba solić
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Pieczarki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

4.13 (327 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Zdobywca nagrody

Chleb pieczony w garnku

4.83 (183 ocen)

chleb cebulowy

To może cię zainteresować