Chleb pszenno-kukurydziany

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 30 min

Zdrowy chlebek na mące pszennej i kukurydzianej z dodatkiem zdrowych nasion czarnuszki, jest tak pyszny że można go jeść samego.

  • 1 godz. 30 min

Składniki:

  • 1/2 kg mąki pszennej
    1/2 kg mąki kukurydzianej
    5 dag drożdży
    3 łyżki oleju
    2 łyżeczki soli
    2 łyżki nasion czarnuszki
    900 ml letniej wody

    margaryna do formy
    dwie keksówki małe
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Pieczywo Chleb Desery Kanapki

Chleb pszenno-kukurydziany - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mąki przesiewamy do dużego garnka,dodajemy nasiona,sól oraz olej.
  • 2. W letniej wodzie rozpuszczamy drożdże i wlewamy do garnka z mąką.
  • 3. Dokładnie mieszamy przez chwilkę i odstawiamy na 30 minut w ciepłe miejsce do wyrośnięcia.
  • 4. Dwie keksówki smarujemy margaryną, wkładamy ciasto do nagrzanego piekarnika do 200 stopni i pieczemy ok.55 do 60 minut.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować