Chlebek bananowy (bezglutenowy i bez cukru)

0 (0 ocen)

Pyszny i słodki chlebek bananowy, idealny na śniadanie. Chlebek jest bardzo prosty w przyrządzeniu, nie zawiera cukru i jest bezglutenowy. Świetnie komponuje się z jogurtem naturalnym lub masłem orzechowym, polecam :)

Składniki:


  • 3 dojrzałe duże banany
    3 łyżki jogurtu greckiego
    0/5 szklanki oleju rzepakowego
    jajko
    1,5 szklanki mąki gryczanej
    1/3 szklanki mąki amarantusowej
    łyżeczka cynamonu
    2 łyżki wiórków kokosowych
    łyżeczka sody

Chlebek bananowy (bezglutenowy i bez cukru) - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Banany miksujemy z jogurtem, jajkiem i olejem.

    Dodajemy wymieszane suche składniki.

    Miksujemy chwilkę do połączenia składników po czym przelewamy ciasto do keksówki (25 x 10 cm).

    Pieczemy około 45-50 minut w 180 stopniach.

    Smacznego :)

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy