Chlebek bananowo-czekoladowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Ciasto:
Masło,czekoladę i mleko rozpuścić w rondelku,wsypać cukier i wymieszać.Ostudzić.Następnie dodać jajka i zmiksować.Mąkę,sodę i sól wymieszać i nie przerywając miksowania dodać stopniowo do masy.
Banany rozgnieść widelcem,dodać do ciasta ,dodać także orzechy i wymieszać.Masę wyłożyć do wąskie blaszki o wym.37x9 lub mniejszej,wysmarowanej masłem i posypane bułką tartą.Piec w 170 *C około 60 min.
2.Polewa:
Wszystkie składniki rozpuścić w kąpieli wodnej i polać ciasto.
Porady
Ciasto najlepiej smakuje na drugi,trzeci dzień.W przepisie jest polewa,ja z niej zrezygnowałam ,ciasto i bez nie jest pyszne.
Komentarze