Chlebek warzywny

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Bardzo lubię kucharzyć, więc dla PP wymyśliłem ten przepis.

Składniki:

  • ● 10 dag mąki
    ● 6 dag masła
    ● 7 dag bułki tartej
    ● 2 marchewki
    ● czerwona i zielona papryka
    ● kilka różyczek brokuła
    ● 3 łyżeczki oleju
    ● 3 łyżeczki proszku do pieczenia
    ● 7 jajek
    ● sól
    ● pieprz
    ● czubata łyżka kminku
    ● łyżeczka czarnuszki

Chlebek warzywny - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Warzywa gotujemy na półtwardo,
    studzimy. Papryki
    i marchewki kroimy w kostkę.
    Masło ucieramy, dodając po
    1 żółtku. Białka ubijamy.
  • 2. Warzywa mieszamy z bułką
    tartą i z mąką i proszkiem
    wsypujemy do masła. Mieszamy,
    dodajemy sól, pieprz
    i ubite białka. Ponownie mieszamy.
    Masę dzielimy na pół.
    Do jednej dodajemy kminek,
    do drugiej czarnuszkę. Wkładamy
    do keksówek wyłożonych
    folią (natłuszczoną
    i posypaną bułką tartą). Pieczemy
    40 minut w 180 °C.

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PPK_03-2010

Komentarze

Podobne przepisy