chlebek z ciecierzycy

0 (0 ocen)

  • 2 godz.

pyszny i pachnący chlebek

  • 2 godz.

Składniki:

  • 450 g mąki pszennej
    200 g mąki z cieciorki
    1,5 łyżeczki soli
    30 g świeżych drożdży
    500 ml letniej wody
    czarnuszka do posypania
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Pieczywo Chleb

Chlebek z ciecierzycy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • image-12aibvp 1. Drożdże rozpuszczamy w wodzie.
    Do miski wsypujemy mąki, oraz sól, mieszamy
    Teraz wlewamy wodę i mieszamy do połączenia składników.
    Foremkę wykładamy papierem do pieczenia, przelewamy do niej ciasto na chleb.
    Formę przykrywamy ściereczką i odstawiamy do wyrastania na około godzinę.
    Następnie posypujemy chleb ziarenkami czarnuszki.
    Piekarnik nagrzewamy do 170 stopni C z opcją grzania góra/dół i pieczemy chleb przez 40-45 minut
    Po upieczeniu wyjmujemy z formy i studzimy

Porady

do ciasta możemy dodać dowolne nasiona

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować