Chlebek z krateczką nadzianą serami

0 (0 ocen)

  • 30 min

Pyszny,świeży chlebek podany na ciepło z ciągnącym serem i masłem to świetna przekąska do odrywania kawałkami .

  • 30 min

Składniki:

  • bochenek okrągłego chleba(około 600 g)
    100 g sera ementalera
    100 g sera mozzarelli
    100 g sera pleśniowego
    100 g masła

Chlebek z krateczką nadzianą serami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Bochenek chleba natnij w krateczkę do 3/4 wysokości.
    Masło i ser potnij w cienkie paseczki i powtykaj je pomiędzy kawałki chleba.
    Chlebek ułóż na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia,włóż do nagrzanego piekarnika do 170 stopni C i piec około 10 minut.
    Podawaj na ciepło.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy