Chlebki pita nadziewane lekką nowalijkową sałatką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Chlebki pita skrapiamy wodą i wstawiamy do piekarnika na 4-5 minut.Wyjmujemy,przecinamy,aby powstała kieszeń(jak na zdjęciu).Dzięki wodzie pita nie bedzie się łamać po upieczeniu.W tym czasie umyć sałatę,osuszyć.Cebulę posiekać bardzo drobno.
2.Ogórek,pomidory umyć,pokroić w plasterki.Skropić oliwą.Ogórki małosolne pokroić w plasterki.Papryczkę pozbawić nasion, pokroić w drobną kosteczkę.Parmezan zetrzeć na tarce.
3.Do jogurtu wsypać mieszankę curry,cukier,sól,pokrojone w drobną kosteczkę papryczki,wymieszać.
4.Do chlebka pita włożyć liść sałaty strzępiastej,mieszankę pokrojonych warzyw,cebulę,posypać parmezanem,udekorować gałązką koperku i papryczką.Podawać na liściu sałaty z dipem curry.
Komentarze